Mina böcker

Vår kropp är otroligt fascinerande. Tanken på, eller rättare sagt vetskapen om, att vi själva dessutom kan påverka hur den ska fungera gör det än mer fascinerande. Att på ett pedagogiskt, lättförståeligt och underhållande sätt försöka förmedla detta till de som berörs tycker jag är otroligt kul. Det är precis det jag försöker göra med mina böcker. Jag tror nämligen benhårt på att när vi förstår varför så blir det betydligt lättare att motivera sig att göra. Jag har genom åren skrivit 15 böcker. En del har utgått men nedan ser du de senaste, som fortfarande finns att få tag på.

Du hittar mina böcker i vanliga bokhandlar och via länkarna nedan.

Bli blodockersmart – förebygg och påverka diabetes

blodsockersmartMin tredje bok på området kost och diabetes. Detta är en uppdatering och omarbetning av den tidigare ”Diabetes – Du kan själv påverka”. Boken börjar men att förklara vad diabetes är, vad som skiljer de olika typerna. Hur det fungerar i kroppen och vad som har gått fel när man blir sjuk. Sen kliver jag vidare och beskriver hur diabetes och kosten hänger ihop. Hur man med olika smarta knep kan förebygga (typ 2), påverka (typ 1 och typ 2) och i vissa fall helt kringgå problemet (typ 2). Nytt för denna uppdatering är sedan 8 strategier med massor av konkreta tips på hur man ska gå tillväga för att bli blodsockersmart. Dessa innefattar så väl kostval som tankesätt för att lyckas med beteendeförändringen och andra livsstilsfaktorer så som sömn, fysisk aktivitet och stress. Sist men inte minst får du ett 6 veckors program och härliga recept.

Boken vänder sig dels till dig som är drabbad av diabetes eller har det i din närhet, ligger i riskzoonen, dels dig som jobbar med diabetespatienter i olika sammanhang. Boken och dess föregångare används bl.a på flera vårdcentraler landet över.

KÖP BOKEN HÄR!

 __________________________________________

Eat Clean – kokboken

EAT_CLEAN kokbokenEat Clean – kokboken är en uppföljare till Eat Clean – mer näring och mindre skärp i maten med fler tips, handfasta råd och – som namnet antyder – betydligt fler recept. Kristina fortsätter att på ett inspirerande och enkelt sätt beskriva hur maten, kroppen och hälsan hänger ihop. I denna uppföljare görs djupdykningar bland bakterierna i tarmen och matens roll för vår hjärna. Begreppen ”Return on investment” ROI och ”det beror på”, fördjupas och utvecklas och du får lära dig att se på maten på ett helt annat sätt än bara något som är bra eller dåligt, nyttigt eller onyttigt, gör dig tjock eller ej.

KÖP BOKEN HÄR

 __________________________________________

Lifestyle Planner

lifestyleplannerGör något idag som ditt framtida jag kommer tacka dig för”Är du sugen på en förändring? Längtar du efter en annan känsla i kroppen? Unna dig då 12 veckors fokus på den viktigaste personen i ditt liv – DU! Den här boken hjälper dig att sätta upp ett mål som på riktigt betyder något för dig och via din egen ”affärsplan över livet” steg för steg ta dig dit. Du får handfast guidning från start med moodboard, nulägesanalys och tydlig målbild för att sen vecka för vecka sätta fokus och reflektera. Boken innehåller även peppande citat och ”visste du att..” från författarna. ”I en tid då appar och teknik ska tala om hur vi mår vill vi istället uppmuntra till att stänga av tekniken en stund och istället logga in på dig själv. Våga lyssna på dig själv. Känn efter. Du har svaren och kan nå målet säger Kristina Andersson och Erika Kits Gölevik”.Oavsett om du vill gå ner i vikt, börja träna, skapa mer tid för dig själv, hitta en ny partner eller byta jobb så är en Lilfestyle planner verktyget på resan.
Beställ boken via mail: info@kristinaandersson.se

________________________________________________________________________

Smart mat för löpare

omslag smart mat för löpare

Löpning är enkelt. Bara att snöra på sig skorna och ge sig ut. Men med lite tanke på vad du stoppar i dig kan upplevelsen bli skönare och resultaten komma snabbare. Vad ska man äta före träningen och hur återhämtar man sig på bästa sätt efter? Ska man pastauppladda kvällen före ett lopp, när behöver man sportdryck och hur gör proffsen? Oavsett vad ditt syfte med löpningen är, hittar du svaret i denna bok. Glöm konstiga pulver och tillskott. Här får du recept på allt från goda middagar och fräscha luncher till nyttiga energibarer och läskande smoothies. Det handlar om hur du med bra mat och rätt tajming kan nå de resultat som du drömmer om.

________________________________________________________________________

 

Eat Clean

omslagEat clean vänder sig till alla som är intresserade av att äta hälsosamt och lära sig hur man med smarta val i vardagen kan skapa de bästa förutsättningarna för en stark, pigg, frisk kropp som håller länge. I fokus står de rena råvarorna som innehåller den näring våra kroppar behöver samtidigt som man automatiskt slipper onödiga tillsatser, ämnen som bildas vid hård processning av hel- och halvfabrikat samt den stora mängd tillsatt socker som gömmer sig i vår mat och gör oss sjuka. I denna bok vill jag inspirera till bättre matvanor och samtidigt visa på hur enkelt det är. Man behöver inte slå kunt på sig själv för perfektion. Nyckelorden är return on investment och nyansering. Jag bjuder på massor av tips och fakta för att komma igång. Lär dig vilka insatser som är värda att lägga krut på, att göra ditt eget halvfabrikat, ditt eget pålägg, hur du sötar clean, vilka eko-val som är viktigast för din kropp, hur du tillagar maten smartast. Jag hoppas att fascinationen som jag upplever över våra fantastiska kroppar, och hur vi kan påverka dem med vad vi stoppar i oss, kan smitta av sig.  Vi gör det onödigt komplicerat för oss själva genom att stirra oss blinda på detaljer i maten som man antingen ska undvika eller jaga. Lyft istället blicken och se helheten. Välj rena råvaror, hantera dem varsamt, variera för att uppnå balans mellan näringsämnen, smak och tillfredställelse. Och glöm inte att njuta! 
 Köp här

___________________________________________

Äta Träna Leva

ata_trana_levaKristina Andersson och Erika Kits Gölevik
Är du en jojobantare, yoganjutare eller toktränare? Har du kört fast i träning som inte ger resultat, eller matvanor du inte mår bra av? Eller vill du bara nå din toppform en gång för alla?

Med den här boken vill jag och Erika inspirera till att hitta balans dels inom varje område och dels mellan områdena – kost, träning och livet. Du får kostupplägg och recept, träningsprogram i olika steg och inte minst 4 viktiga steg för att nå målen och hitta må bra.

Köp här!

 


 Diabetes – du kan själv påverka!

kristina-andersson-diabetes-du-kan-sjalv-paverkaDiabetes är en av vår tids stora folksjukdomar. Fler än 300 000 svenskar har fått diagnosen och man misstänker att minst lika många lever med sjukdomen utan att vet om det. Men, det går att påverka. Diabetes är min ”favoritsjukdom” just eftersom det finns så många kopplingar till vår livsstil.

I denna boken beskriver jag bakgrunden, hur kost och diabetes hänger ihop och hur du som har diabetes, jobbar med diabetiker eller bara vill veta mer ska tänka kring just kost. Jag visar kopplingarna till de moderna dieterna och ger förslag på kostupplägg med frukost, lunch, middag och mellanmål plus massor av praktiska tips i vardagen. Du får stöd och uppmuntran att hantera hinder, snedsteg och frestelser – allt för att du ska lyckas att ändra dina vanor och kunna bibehålla dem livet ut.

Köp här!


Fri från magbesvär

fri_fran_magbesvarI stort sett alla har någon gång under livet problem med magen. I Fri från magbesvär förklarar jag vad det är som gått fel när vi drabbas av olika magbesvär och hur magen påverkas av vår livsstil och det vi stoppar i oss.

Här finns recept samt praktiska tips på huskurer, liksom listor med lämplig och olämplig mat för dig som drabbats av exempelvis Crohns sjukdom, IBS, halsbränna, magsår, stressmage eller laktos- och glutenintolerans.

Köp här!

 


Viktminskning 50+

femtioI Viktminskning 50+ går jag igenom hur kroppen fungerar med stigande ålder, hur små förändringar i livsstilen kan påverka vikten, vad som är myt och sanning om ämnesomsättning  och hur du får extrakilona att försvinna för gott.

Boken bygger på min framgångsrika viktminskningskurs och är baserad på vetenskapliga metoder. Det handlar om att finna en balanserad och sund livsstil som hjälper kroppen att hitta och behålla idealvikten. Då finns det utrymme att unna sig det där lilla extra i många år till!

Köp här!

 


.

9A0-146 PDF 000-298 Dumps 050-712 00M-670 Dumps C_BPX_70 IT Exam 000-723 Exam C2010-654 Dumps 1Z0-529 HC-035-410-CHS Dumps 650-756 Exam HP0-216 LOT-738 Exam EE0-600 IT Exam 156-315.71 VCE HC-011-831-ENU Dumps 000-014 PDF 000-644 IT Exam 642-272 Exam 000-N21 050-SEPRODLP-01 Exam PDF 1Z0-117 VCE AWS-SYSOPS Certification ICLO-001 Exam PDF 000-057 PDF 650-251 Exam LOT-956 Exam PDF CX-310-600 IT Exam 050-849 C2010-599 Dumps 000-172 Exam LOT-832 VCE NS0-ASE PDF 74-409 Certification 920-163 IT Exam CX-310-019 Exam HP2-T21 Certification 1Z1-540 Exam HP3-R95 Exam PDF 1Z0-640 Exam PDF HP0-S30 VCE 1Z1-206 Exam IBQH001 PDF MSC-331 PDF JN0-560 VCE 1Z1-451 IT Exam A4040-108 Exam 117-300 PDF 1Z0-336 Exam PDF