MER OM UTBILDNINGAR

INNEHÅLL:


  • Inledning
  • Källkritik och kostforskning 
  • Varför äter vi och vad fyller maten för funktion för oss? 
  • Vår mat - vad består den av?
    • Kolhydrater
    • Fett
    • Protein
    • Vitaminer, mineraler och bioaktiva ämnen 
  • Hur får vi i oss maten? 
  • Vår mat - från jord till bord
  • Att tyda innehållsförteckningar 
  • Kost för viktminskning 
  • Aptirreglering 
  • Kost och träning 
  • Eenergiprocesser


Grunderna i kost och näringslära


Vill du lära dig, och förstå, hur kost, näringslära, kropp och hälsa hänger ihop? Då är det här onlineutbildningen för dig!


Vi börjar från grunden och reder ut saker som ofta ligger bakom vanliga tankevurpor, missförstånd och myter samt lägger en bra grund för att kunna förhålla sig till nya råd och rön som florerar. Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om kost, kanske redan jobbar inom tränings-/hälsoområdet och vill fördjupa dig eller behöver uppdatera och repetera dina kunskaper. 


Eftersom vi börjar från grunden krävs inga förkunskaper vilket gör att utbildningen även passar bra för dig som vill ta ditt första steg ut i kroppen och kostens fantastiska värld. Utbildningen är helt digital och du gör den i din egen takt vilket gör att du kan repetera de delar du behöver flera gånger. 

Efter genomgången utbildning har du möjlighet att göra en examination som ger dig ett intyg på att du genomgått kursen.


Utbildningen är uppbyggd av ca 200 filmer/föreäsningar.
Rekommenderad studietid: ca 2 veckor på deltid. 


Licensierad

kostrådgivare


Vill du hjälpa andra ska du bygga på din utbildning till lic. kostrådgivare.


Här fördjupar vi kunskapen och bygger på med allt du behöver för att kunna hjälpa andra och för att kunna titulera dig Lic. Kostrådgivare.


Utbildningen sker digitalt, live och lägger vi stor vikt vid rådgivning, coachning samt att skapa kostupplägg anpassade efter specifika klienter. 

 

INNEHÅLL:


  • Fördjupning i grundläggande näringslära

  • Preventiv näringslära och kost vid sjukdom och besvär

    • Diabetes
    • Hjärtkärlsjukdom
    • Allergier och intoleranser
    • Magbesvär och FODMAPs
  • Kommunikation

  • Rådgigning och coaching

  • Skapa kostupplägg för olika individer

  • Kostprogram och kostregistrering

  • Jobb med riktig klient.

    Upplägg: 3 tillfällen á 2 dagar med föreläsningar och praktiska övningar. Uppgifter och självstudier mellan tillfällena.