BÖCKER

Jag älskar att skriva böcker och få förklara, nyansera och inspirera kring olika ämnen som rör kost och hälsa. Hittils har det blivit 16 publicerade böcker. Nedan ser du de senaste böckerna. Du hittar böckerna i bokhandeln eller på nätet. 

Önskar ni köpa in ett större antal böcker till ert företag, eller signerade böcker, så går det bra att kontakta mig direkt.

Ät hjärnsmart

Vill du:

  • Bli lite piggare och smartare, kanske redan innan lunch?
  • Fatta bättre beslut på jobbet?
  • Skapa de bästa förutsättningarna för dina barns inlärning?
  • Förstå vad som styr dina matval?
  • Minska risken att drabbas av nedstämdhet och åldersrelaterade förändringar i hjärnan?


Ja, då ska du ta en titt på vad du lägger på tallriken. Via valet av mat kan du nämligen påverka din hjärnas mentala kapacitet och funktion både på kort och lång sikt. Bokens goda och hjärnsmarta recept hjälper dig att göra derätta valen för dagens alla måltider!


Ät hjärnsmart! är en heltäckande bok om hur kosten påverkar hjärnan och våra matval. Här får du lära dig om vika råvaror som förbättrar minnet och inlärningen, och hur du skapar goda förutsättningar för bättre psykisk hälsa och ett långt liv. Du får veta varför du faller för söta smaker trots att du försöker låta bli. Boken belyser också den åldrande hjärnans förändringar som demens och försämrat minne samt förhållandet mat och ADHD och autism.

Lifestyle planner

"Gör något idag som ditt framtida jag kommer tacka dig för”

Är du sugen på en förändring? Längtar du efter en annan känsla i kroppen? Unna dig då 12 veckors fokus på den viktigaste personen i ditt liv – DU!


Den här boken hjälper dig att sätta upp ett mål som på riktigt betyder något för dig och via din egen ”affärsplan över livet” steg för steg ta dig dit. Du får handfast guidning från start med moodboard, nulägesanalys och tydlig målbild för att sen vecka för vecka sätta fokus och reflektera. Boken innehåller även peppande citat och ”visste du att..” från författarna.


”I en tid då appar och teknik ska tala om hur vi mår vill vi istället uppmuntra till att stänga av tekniken en stund och istället logga in på dig själv. Våga lyssna på dig själv. Känn efter. Du har svaren och kan nå målet säger Kristina Andersson och Erika Kits Gölevik”.Oavsett om du vill gå ner i vikt, börja träna, skapa mer tid för dig själv, hitta en ny partner eller byta jobb så är en Lilfestyle planner verktyget på resan.


Tyvärr är denna bok slut i lager.

Eat Clean - kokboken

Eat Clean – kokboken är en uppföljare till Eat Clean – mer näring och mindre skärp i maten med fler tips, handfasta råd och – som namnet antyder – betydligt fler recept. Kristina fortsätter att på ett inspirerande och enkelt sätt beskriva hur maten, kroppen och hälsan hänger ihop. I denna uppföljare görs djupdykningar bland bakterierna i tarmen och matens roll för vår hjärna. Begreppen ”Return on investment” ROI och ”det beror på”, fördjupas och utvecklas och du får lära dig att se på maten på ett helt annat sätt än bara något som är bra eller dåligt, nyttigt eller onyttigt, gör dig tjock eller ej.

Eat Clean

- mer näring och mindre skräp i maten.

Eat clean vänder sig till alla som är intresserade av att äta hälsosamt och lära sig hur man med smarta val i vardagen kan skapa de bästa förutsättningarna för en stark, pigg, frisk kropp som håller länge. I fokus står de rena råvarorna som innehåller den näring våra kroppar behöver samtidigt som man automatiskt slipper onödiga tillsatser, ämnen som bildas vid hård processning av hel- och halvfabrikat samt den stora mängd tillsatt socker som gömmer sig i vår mat och gör oss sjuka. I denna bok vill jag inspirera till bättre matvanor och samtidigt visa på hur enkelt det är. Man behöver inte slå kunt på sig själv för perfektion. Nyckelorden är return on investment och nyansering. Jag bjuder på massor av tips och fakta för att komma igång. Lär dig vilka insatser som är värda att lägga krut på, att göra ditt eget halvfabrikat, ditt eget pålägg, hur du sötar clean, vilka eko-val som är viktigast för din kropp, hur du tillagar maten smartast. Jag hoppas att fascinationen som jag upplever över våra fantastiska kroppar, och hur vi kan påverka dem med vad vi stoppar i oss, kan smitta av sig.  Vi gör det onödigt komplicerat för oss själva genom att stirra oss blinda på detaljer i maten som man antingen ska undvika eller jaga. Lyft istället blicken och se helheten. Välj rena råvaror, hantera dem varsamt, variera för att uppnå balans mellan näringsämnen, smak och tillfredställelse. Och glöm inte att njuta!

Bli Blodsockersmart

- Förebygg och påverka diabetes


Min tredje bok på området kost och diabetes. Detta är en uppdatering och omarbetning av den tidigare ”Diabetes – Du kan själv påverka”. Boken börjar med att förklara vad diabetes är, vad som skiljer de olika typerna. Hur det fungerar i kroppen och vad som har gått fel när man blir sjuk. Sen kliver jag vidare och beskriver hur diabetes och kosten hänger ihop. Hur man med olika smarta knep kan förebygga (typ 2), påverka (typ 1 och typ 2) och i vissa fall helt kringgå problemet (typ 2). Nytt för denna uppdatering är sedan 8 strategier med massor av konkreta tips på hur man ska gå tillväga för att bli blodsockersmart. Dessa innefattar så väl kostval som tankesätt för att lyckas med beteendeförändringen och andra livsstilsfaktorer så som sömn, fysisk aktivitet och stress. Sist men inte minst får du ett 6 veckors program och härliga recept.


Boken vänder sig dels till dig som är drabbad av diabetes eller har det i din närhet, ligger i riskzoonen, dels dig som jobbar med diabetespatienter i olika sammanhang. Boken och dess föregångare används bl.a på flera vårdcentraler landet över.Kristina Andersson - info@kristinaandersson.se - 0709-71 04 79

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera