BÖCKER

Böcker

kunskap och inspiration  

Jag älskar att skriva böcker och få förklara, nyansera och inspirera kring olika ämnen som rör kost och hälsa. Hittils har det blivit 16 publicerade böcker. Tyvärr har flera utgått. Nedan ser du de senaste böckerna.


Du hittar böckerna i bokhandeln så som Akademibokhandeln, Adlibris eller Bokus. 

Önskar ni köpa in ett större antal böcker till ert företag, eller signerade böcker, så går det bra att kontakta mig direkt.

Ät smart!

- utnyttja kraften i maten för att bli piggare, friskare och mer hälsosam!


  Att vi kan påverka vår hälsa med maten är ett faktum sedan länge, men tyvärr är området fyllt av myter, inte minst när det kommer till vad som är rätt och fel. Vi blir skrämda av hormoner i obalans, låggradiga inflammationer, kemiska ämnen i maten, och vi uppmanas att fokusera på enskilda beståndsdelar för att lösa problemet, stötta olika organ, detoxa kroppen etc. Med denna bok vill Kristina Andersson utifrån ett vetenskapligt perspektiv hjälpa dig att förstå den oerhört fascinerade kraft som finns i maten.


  Vad som är smart att äta beror på vem du är och vad du vill uppnå. Lider du av sötsug är det den belönande kraften i maten du ska bemästra. Behöver du gå ner i vikt är det den mättande och tillfredsställande maten du ska ta sikte på. Vill du prestera bättre är det kraften i form av den energi som maten bidrar med samt den muskeluppbyggande effekten som tar dig dit.


  Att äta smart är att utnyttja och maximera de krafter som finns i maten. I Ät smart! får du konkreta tips, t.ex. hur du får i dig mer grönsaker och baljväxter, hur du tämjer hunger och sötsug och vad som är smart mat för viktreglering, träningsresultat och hälsa i stort. Bokens sista del bjuder på ett 30-tal goda och enkla recept.


  Ät hjärnsmart

  Vill du:

  • Bli lite piggare och smartare, kanske redan innan lunch?
  • Fatta bättre beslut på jobbet?
  • Skapa de bästa förutsättningarna för dina barns inlärning?
  • Förstå vad som styr dina matval?
  • Minska risken att drabbas av nedstämdhet och åldersrelaterade förändringar i hjärnan?


  Ja, då ska du ta en titt på vad du lägger på tallriken. Via valet av mat kan du nämligen påverka din hjärnas mentala kapacitet och funktion både på kort och lång sikt. Bokens goda och hjärnsmarta recept hjälper dig att göra derätta valen för dagens alla måltider!


  Ät hjärnsmart! är en heltäckande bok om hur kosten påverkar hjärnan och våra matval. Här får du lära dig om vika råvaror som förbättrar minnet och inlärningen, och hur du skapar goda förutsättningar för bättre psykisk hälsa och ett långt liv. Du får veta varför du faller för söta smaker trots att du försöker låta bli. Boken belyser också den åldrande hjärnans förändringar som demens och försämrat minne samt förhållandet mat och ADHD och autism.

  Lifestyle planner

  "Gör något idag som ditt framtida jag kommer tacka dig för”


  Är du sugen på en förändring? Längtar du efter en annan känsla i kroppen? Unna dig då 12 veckors fokus på den viktigaste personen i ditt liv – DU!


  Den här boken hjälper dig att sätta upp ett mål som på riktigt betyder något för dig och via din egen ”affärsplan över livet” steg för steg ta dig dit. Du får handfast guidning från start med moodboard, nulägesanalys och tydlig målbild för att sen vecka för vecka sätta fokus och reflektera. Boken innehåller även peppande citat och ”visste du att..” från författarna.


  ”I en tid då appar och teknik ska tala om hur vi mår vill vi istället uppmuntra till att stänga av tekniken en stund och istället logga in på dig själv. Våga lyssna på dig själv. Känn efter. Du har svaren och kan nå målet säger Kristina Andersson och Erika Kits Gölevik”.Oavsett om du vill gå ner i vikt, börja träna, skapa mer tid för dig själv, hitta en ny partner eller byta jobb så är en Lilfestyle planner verktyget på resan.

  ÄLDRE BÖCKER

   FORTFARANDE RELEVANTA MEN KAN VARA SVÅRARE ATT FÅ TAG PÅ.
  Tips: kolla efter E-bok, på bibliotek eller i andrahandsbokhandeln.