BÖCKER

BÖCKER

LÄS OM VÅR FASICNERANDE KROPP OCH HUR VI KAN PÅVERKA DEN!

Jag älskar att skriva böcker och få förklara, nyansera och inspirera kring olika ämnen som rör kost och hälsa. Hittils har det blivit 16 publicerade böcker. Tyvärr har flera utgått. Nedan ser du de senaste böckerna.

Du hittar böckerna i bokhandeln eller på nätet. 

Önskar ni köpa in ett större antal böcker till ert företag, eller signerade böcker, så går det bra att kontakta mig direkt.

Ät hjärnsmart

Vill du:

  • Bli lite piggare och smartare, kanske redan innan lunch?
  • Fatta bättre beslut på jobbet?
  • Skapa de bästa förutsättningarna för dina barns inlärning?
  • Förstå vad som styr dina matval?
  • Minska risken att drabbas av nedstämdhet och åldersrelaterade förändringar i hjärnan?


Ja, då ska du ta en titt på vad du lägger på tallriken. Via valet av mat kan du nämligen påverka din hjärnas mentala kapacitet och funktion både på kort och lång sikt. Bokens goda och hjärnsmarta recept hjälper dig att göra derätta valen för dagens alla måltider!


Ät hjärnsmart! är en heltäckande bok om hur kosten påverkar hjärnan och våra matval. Här får du lära dig om vika råvaror som förbättrar minnet och inlärningen, och hur du skapar goda förutsättningar för bättre psykisk hälsa och ett långt liv. Du får veta varför du faller för söta smaker trots att du försöker låta bli. Boken belyser också den åldrande hjärnans förändringar som demens och försämrat minne samt förhållandet mat och ADHD och autism.

Denna har utgått men kommer i ny version sommaren 2021

Lifestyle planner

"Gör något idag som ditt framtida jag kommer tacka dig för”

Är du sugen på en förändring? Längtar du efter en annan känsla i kroppen? Unna dig då 12 veckors fokus på den viktigaste personen i ditt liv – DU!


Den här boken hjälper dig att sätta upp ett mål som på riktigt betyder något för dig och via din egen ”affärsplan över livet” steg för steg ta dig dit. Du får handfast guidning från start med moodboard, nulägesanalys och tydlig målbild för att sen vecka för vecka sätta fokus och reflektera. Boken innehåller även peppande citat och ”visste du att..” från författarna.


”I en tid då appar och teknik ska tala om hur vi mår vill vi istället uppmuntra till att stänga av tekniken en stund och istället logga in på dig själv. Våga lyssna på dig själv. Känn efter. Du har svaren och kan nå målet säger Kristina Andersson och Erika Kits Gölevik”.Oavsett om du vill gå ner i vikt, börja träna, skapa mer tid för dig själv, hitta en ny partner eller byta jobb så är en Lilfestyle planner verktyget på resan.

Eat Clean - kokboken

Eat Clean – kokboken är en uppföljare till Eat Clean – mer näring och mindre skärp i maten med fler tips, handfasta råd och – som namnet antyder – betydligt fler recept. Kristina fortsätter att på ett inspirerande och enkelt sätt beskriva hur maten, kroppen och hälsan hänger ihop. I denna uppföljare görs djupdykningar bland bakterierna i tarmen och matens roll för vår hjärna. Begreppen ”Return on investment” ROI och ”det beror på”, fördjupas och utvecklas och du får lära dig att se på maten på ett helt annat sätt än bara något som är bra eller dåligt, nyttigt eller onyttigt, gör dig tjock eller ej.

ÄLDRE BÖCKER SOM FORTFARANDE ÄR RELEVANTA MEN KAN VARA SVÅRARE ATT FÅ TAG PÅ.
Tips: kolla efter E-bok, på bibliotek eller i andrahandsbokhandeln.